You are here: Home » Recepten » Bananenmuffins

Bananenmuffins

Wil je een snelle snack of een gemakkelijk ontbijt? Mijn antwoord is direct muffins! Met name mijn heerlijke en gezonde bananenmuffins. Deze muffins zijn gemakkelijk en snel te maken en zorgen ervoor dat je gedurende de week altijd iets in de koelkast hebt als je haast hebt. Twee bananenmuffins zijn voldoende voor een ontbijt (voor mij althans) en een bananenmuffin voor een snack.

12

Het recept is ook heel erg gemakkelijk en bijna iedereen heeft deze ingrediënten of vergelijkbare wel in huis.

Voor 12 bananenmuffins;

  • 3 bruin gespikkelde bananen
  • 3 eieren
  • 100 gram havermout
  • 1 eetlepel (acacia) honing
  • snufje zout
  • snufje kaneel
  • 1 theelepel stevia extract
  • 120 gram (soja) yoghurt
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda (zuiveringszout)
  • Optioneel; gedroogde vruchten, noten of zaden

Collage 1Collage 2

Stap 1;

Meng alle natte ingrediënten bij elkaar in een kom.

Stap 2;

Meng alle droge ingrediënten bij elkaar in een andere kom.

Stap 3;

Voeg de droge ingrediënten langzaam bij de natte ingrediënten tot alles goed gemengd is.

Collage 3

Stap 4;

Gebruik een olijf/kokosolie spray voor je muffintin of gebruik cupcake bakjes.

Stap 5;

Gebruik een ijsknijper om goede porties te maken en vul elk bakje met 1 bolletje.

Stap 6;

Bak de muffins op 200 graden voor ongeveer 15 minuten. Om te zien of ze klaar zijn, kun je een sateprikker erin prikken. Als deze schoon eruit komt, zijn de muffins klaar.

11

Je kunt deze muffins met gemak een paar dagen bewaren. Vaak vries ik de helft van het beslag in en bak ik verse muffins zodra mijn eerste 6 op zijn. Wees gewaarschuwd, soms gaat dat sneller dan verwacht!

Veel plezier met bakken en laat vooral jouw muffin creatie zien op een van mijn social media kanalen.

Liefs,
Nikki

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *