You are here: Home » Restaurants » Brasserie Top

Brasserie Top

Brasserie Top

Een spontane actie vanuit mijn familie voor een gezellige brunch gaf mij de kans om Brasserie Top eens te beoordelen. Dit was zeker niet de eerste keer dat ik had gegeten of gedronken bij Brasserie Top, maar vaak geef ik een restaurant of lunchroom meerdere kansen omdat elke dag anders is. Nu werd het dan toch echt tijd om een beoordeling te geven aan deze brasserie.

Brasserie Top zegt zelf;

Een smakelijk ontbijt, een verrassende lunch, een heerlijk diner of gewoon even iets lekkers tussendoor (zoals een Bossche Bol)…
In hartje centrum Den Bosch bij Brasserie Top bent u verzekerd van het lekkerste moment van de dag. U kunt binnen terecht, maar ook op het uitgebreide, gezellige én verwarmde terras.

De brasserie is gelegen op de hoek van de Markt, recht tegenover het VVV (en met de Hema en Bijenkorf in de directe nabijheid). Kom genieten in een ongedwongen Brabantse sfeer.

7 dagen per week geopend!

image-3321642

Maandag ochtend om half 12 kwam ik, samen met mijn familie, binnen bij Brasserie Top. Het was flink aan het regenen dus we namen binnen plaats. Helaas werden we niet begroet, wat geen goed begin was. Toen we eenmaal zaten kwam de bediening vrij snel aan en vroeg of we iets te drinken lusten. Niet iedereen zat al aan tafel want er waren twee familieleden die even naar het toilet moesten. Het drinken kwam al vrij snel, alleen was het deels de verkeerde bestelling en snapte de bediening er zelf niet veel meer van. Na wat hulp en aandringen dat er nog twee drankjes moesten worden opgenomen, ging het personeel weer weg. Het drinken duurde ditmaal erg lang, ondanks het niet erg druk was. Op het moment dat het drinken aankwam, werd er niet gevraagd of we iets te eten wilde en moest ik hier later nog om vragen. Dit duurde vervolgens weer een kwartier voordat het werd opgenomen. Dit alles gebeurde tot nu toe zonder een enkele glimlach of bedankje. Het eten liet zich een tijd op zich wachten, maar toen het arriveerde zag het er goed en overdadig uit. Het broodje dat ik had besteld smaakte goed, maar niet erg speciaal. Er was dan wel meer dan voldoende eten, maar daar betaal je dan ook zeker voor. Het is namelijk geen goedkoop broodje. Ook van mijn familieleden kreeg ik de feedback dat het prima smaakt, maar niet heel bijzonder. Na het eten hebben we betaald en zijn we vrij snel vertrokken.

Eerdere ervaringen met Brasserie Top bevestigd wat ik maandag ervoer. Niet zo vriendelijke slordige langzame bediening, prima eten en drinken, oké sfeer en net wat te dure broodjes zonder iets speciaals.

Eten 6/10

De lunch bestaat voornamelijk uit broodjes, een paar salades en een aantal warme lunchgerechten zoals hamburgers (zonder broodje, met friet). De prijzen liggen van een tosti rond de €3,50 tot een lunchgerecht van ongeveer €12,50. De smaak van het eten is prima, zelf peper en zout toevoegen is geen overbodige luxe. Ze serveren regelmatig andere gerechten op een extra menukaart, helaas is dit niet veel bijzonders. Daarnaast bieden ze niets specifieks aan wat gezond is, ook de salades zijn niet geheel gezond.

Kwaliteit/prijs 7/10

Je krijgt een hele berg met eten als je luncht bij Brasserie Top, dus echt honger zul je niet krijgen. De prijs ligt wel wat hoger dan gemiddeld, waardoor je dus ook betaald voor het eten wat wordt weggegooid. De kwaliteit van het eten is oké, niet heel veel bijzonders of unieks.

Bediening 3/10

Als je veel geduld hebt en het niet erg vind als je zelf de bediening met regelmaat moet roepen, zit je hier prima. Voor een oud-horeca medewerker is het heel moeilijk om ergens te eten waar slechte bediening rondloopt. Niet alle bediening is even slecht. Sommige bediening lacht heel vriendelijk en is heel netjes en correct.

Sfeer 6/10

Als je bekend bent met een bruin café dan weet je ongeveer welke sfeer er hangt. Het is warm en gezellig aangekleed. Alleen is de sfeer op de een of andere manier vrij koud. Ook het terras is leuk aangekleed, alleen zit je vrij dicht op je buurman/vrouw. Wil je iets vertellen met privé inhoudt, dan zul je moeten fluisteren. Een groot voordeel is dat je uitkijkt op de markt wat weer een extra sfeer geeft!

Eindoordeel:

Voor Brasserie Top geef ik 5,5 kopjes! Heb je veel trek in iets simpels, iets meer uit te geven en interesseert de bediening je niet zo? Dan is Brasserie Top de plek voor jou!

cup of green cijfers

cup of green cijferscup of green cijferscup of green cijferscup of green cijferscup of green cijfer half

 

Liefs Nikki

Wat is jouw favoriete lunchplek in Den Bosch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *