You are here: Home » Informatief » Gezond eten » Gastblog Kathleen: Citroensapkuur

Gastblog Kathleen: Citroensapkuur

Voor de verandering leek het me eens leuk om een gastblog te laten verschijnen. Het idee kwam naar boven toen mijn collega en vriendin vertelde dat ze een citroensapkuur ging doen met haar familie. Nu doe ik wel regelmatig een juice detox, maar van de citroensapkuur had ik nog nooit gehoord en werd nieuwsgierig. Wil jij meer weten over de citroensapkuur die Kathleen deed? Lees dan verder!


Kathleen:

Ik werk al 2,5 jaar bij De Tuinen, waar alles voor de citroensapkuur te h1alen valt. Als er klanten kwamen die informatie wilde
over de citroensapkuur, kon ik moeilijk hun vragen beantwoorden. Ik ging op internet informatie zoeken over de detox kuur en vond hele interessante informatie. Zo heeft het idee om de kuur een keer te proberen lang in mijn hoofd gespookt. Het goede moment bestaat niet, je moet jezelf een datum stellen en dan gewoon gaan beginnen.

Het is belangrijk om 3 dagen voor je daadwerkelijk aan de kuur begint al minder te eten. Zo weinig mogelijk suiker, geen koffie en geen alcohol is erg belangrijk. Dit zorgt ervoor dat je lichaam alvast kan wennen aan het feit dat het minder eten zal ontvangen. Doe je dit niet dan krijgt je lichaam in feite een soort schok en zal alles gaan opslaan wat hij binnenkrijgt als reserves.

Daarna begint de kuur echt, elke dag alleen een mengsel van citroensap, ahornsiroop en cayennepeper drinken. De citroensapkuur is geen detox kuur die je even doet. Het is een intensieve kuur die 10 dagen duurt. Het is belangrijk om de 10 dagen vol te houden, anders is het lichaam niet genoeg gereinigd en is de kuur niet optimaal.

Wat ook belangrijk is tijdens de kuur is dat je bezig blijft. Licht bewegen is oké, maar luister goed je lichaam. Ik heb 1 dag 3(dag 6 van de 10) niets concreets om handen gehad en het weer hielp toen ook niet mee, dat was de vervelendste dag. De rest van de dagen heb ik veel gewerkt of ben ik op pad geweest. Een extra tip wat de kuur voor mij ook minder zwaar maakte, was het feit dat ik het samen met mijn ouders deed. Tijdens de kuur ben ik nauwelijks in contact geweest met mensen die aan het eten waren, dat scheelt absoluut omdat je minder in verleiding raakt. Een baan of bijbaan waarbij je veel met eten in contact komt is hiervoor niet ideaal.

Toen de kuur klaar was ben ik op de weegschaal gaan staan: 5,6 kilo kwijtgeraakt! Een geweldig getal natuurlijk, maar het meest belangrijke voor mij was dat niet alleen mijn lichaam, maar ook mijn geest ‘gereinigd’ was. Ik heb nu meer energie, voel me fitter en zie er beter uit. Ik heb weer helemaal de mindset om gezond te eten en te bewegen. Ik laat geen troep meer in mijn lichaam toe!

2Wauw wat een resultaat! Een enorme prestatie om voor 10 dagen je eten te laten staan en niets anders dan citroensap, ahornsiroop en cayenne peper te drinken. Uit eigen ervaring weet ik hoe lastig het kan zijn om alleen maar vloeibaar te eten (juice detox) en hoe heerlijk alles er dan uit gaat zien. Toch zul je moeten proberen om al dat lekkers te laten staan. Het voornaamste zoals Kathleen al aangaf is, genoeg blijven drinken en zorgen voor afleiding en steun. Laat van te voren weten aan iedereen wat je gaat doen en vraag ze of ze je op het juiste pad willen houden.

Een citroensapkuur of eigenlijk elke detox kuur is zeker niet gemakkelijk, maar wel ontzettend belangrijk voor je lichaam. Zelf probeer ik 2 tot 3 keer per jaar een detox kuur te houden zodat mijn lichaam weer een frisse start kan maken. Kies hiervoor momenten uit zoals net na een vakantie of net na de feestdagen. Wees goed voorbereid door alle ingrediënten in huis te halen en de juiste mindset te nemen en als het nodig is al het andere achter slot en grendel zetten!

Nu is Kathleen enorm veel afgevallen in de periode dat ze een detox kuur deed. Natuurlijk is dit niet de reden waarvoor je een detox kuur doet. Het is een feit zodra je minder afvalstoffen in je lichaam hebt (die je lichaam extra hard laten werken), je gemakkelijker af zult vallen erna. Een detox kuur is echt voornamelijk om je lichaam te reinigen en weer nieuw leven in te blazen! Als je graag wilt afvallen dan is gezond eten en voldoende bewegen de enige manier, een wonderpil is (helaas?) nog niet uitgevonden.

Wil je graag nog meer weten van de citroensapkuur of andere detox kuren, stuur dan gerust een tweet, email, instagrambericht of facebookbericht!

Liefs,
Nikki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *