You are here: Home » Recepten » Lamsrack met erwtenpuree

Lamsrack met erwtenpuree

 

Laatst was ik bij de slager en wilde ik weer iets nieuws proberen. Iets wat ik al wel eens had gegeten (zodat ik nog redelijk veilig zat), maar nog nooit zelf had klaargemaakt. Toen ik de lamsrack zag liggen werd ik direct enthousiast en begon aan ingrediënten te denken die er goed bij gaan. Erwten en rozemarijn of tijm gaan perfect samen met lam! Krijg je direct honger van de afbeelding? Lees dan gauw verder voor het recept.

Ingrediënten:Lamsrack 1

  • Lamsrack (Op de afbeelding is voldoende voor 1 a 2 personen, ligt aan de maag van de eters en aan de bijgerechten. Bij de
    slager maken ze de botjes vaak al zelf schoon!)
  • Erwten (Ik gebruikte diepvrieserwten zodat ze lekker vers en knapperig zouden zijn. 450 gram was voldoende voor 2 personen)
  • Creme fraiche (Voor door de erwtenpuree, maakt het extra smeuïg. Wil je iets meer vetvrij, kies dan wat griekse yoghurt!)
  • Rozemarijn (Ik gebruikte de gedroogde versie)
  • Knoflook (Gehakt in kleine stukjes)
  • Olijfolie (Voor het invetten van het vlees en voor een drupje naderhand)
  • Peper en zout (Naar smaak en zout voor het kookwater)

 

 

Stap 1: Lamsrack 2

Snijdt de knoflook in kleine stukjes of pers de tenen in een knoflookpers. Smeer vervolgens een mengsel van rozemarijn, knoflook en olijfolie over de lamsrack heen en laat deze buiten de koelkast (maar afgedekt!) een uurtje rusten. Op deze manier kunnen de smaken goed in het vlees trekken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 2:Lamsrack 3

Zet een pan aan met water om te koken en strooi een theelepel met zout in het water. Op deze manier geef je tijdens het koken van de erwten extra smaak aan de puree. Kook vervolgens de erwten volgens tot ze mooi beetgaar zijn en een felgroene kleur hebben gekregen. Giet het overtollige water vervolgens af.

Zet op dit moment ook je pan op het vuur voor je lamsrack. Laat hem goed heet worden voordat je je vlees erin doet, anders schroeit hij niet goed dicht. Zelf druppel ik altijd een paar druppels water in de pan, als deze sissen, is de pan heet.

 

 

 

 

 

 

Stap 3:Lamsrack 4

Verblijd je erwten met een goede eetlepel vol met creme fraiche en pak de staafmixer erbij. Pureer de erwten met de creme fraiche tot er een mooie structuur ontstaat. 

Op de volgende foto zie je hoe de puree er ongeveer komt uit te zien. De kleur ligt aan de versheid van je erwten en aan de hoeveelheid creme fraiche je toevoegd.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lamsrack 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 4: Lamsrack 6

Bak je lamsrack aan beide kanten ongeveer 2 a 3 minuten (ligt aan de dikte van je vlees). Als je hem goed dicht schroeit krijg je een mooi krokant korstje met een zachte roze binnenkant, zonder dat alle sappen eruit zijn gelopen. Je lamsrack is gaar wanneer je er op drukt en hij veert nog een klein beetje terug. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat hem nog even 3 minuutjes rusten. Zo kan hij nog even nagaren en blijven de sappen goed in het vlees voordat je hem aansnijdt. Nu nog alles op een mooi bord presenteren en een scheutje olijfolie eroverheen. Voilá, een prachtig stukje lamsrack met een erwtenpuree waar je menig mens mee kunt verrassen!

 

Mijn lamsrack was in elk geval heerlijk en was daarom ook zeer blij dat ik genoeg had voor twee dagen. Dit is een simpel maar goed recept die ik handig vind voor mijn receptenkluis als ik weer eens niet weet wat ik moet maken.

Heb ik jou overtuigd? Ga je dit een keer maken? Stuur dan vooral een foto naar een van mijn social media kanalen of naar mijn email!

Liefs,
Nikki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *