You are here: Home » Informatief » Welkom Greenies

Welkom Greenies

Welkom Greenies op Cup of Green!

cup of green logo

Zoals je misschien al kunt raden is dit mijn eerste blogpost op Cup of Green. Het is een blog voor creatieve uitspattingen van een foodie. Voor mij staat Cup of Green voor lekker, gezond, eerlijk en duurzaam. Wil je weten waar het allemaal begon? Lees dan verder!

Het begon allemaal een aantal jaar geleden. Ik werd regelmatig ziek met een flinke griep of erger en niet wist waarom. Na weer een nachtje rondsurfen op het internet kwam ik allerlei onderzoeken tegen over het feit dat voeding je gezondheid beïnvloedt. Als naïeveling had ik hier nog nooit aan gedacht en wilde ik graag meer weten. Wekenlang besteedde ik al mijn vrije tijd aan onderzoeken lezen, boeken uitpluizen en recepten uitproberen.

Langzaam maar zeker merkte ik een verschil in mijn gezondheid en was ik overtuigd. Ik wilde nooit meer terug naar de manier waarop ik eerst at en de gevolgen daarvan. In het begin kreeg ik veel tegenslag, niet alleen van gebrek aan motivatie, maar ook van mensen in mijn omgeving. Zinnen zoals; “Zoveel fruit kan toch niet gezond zijn”, “Waarom ben je op dieet? Je bent toch niet dik?” en “Leuk hoor, maar dat hou je toch niet lang vol”. Sommige spraken een kern van waarheid. Nee, ik ben niet dik, maar ik wil graag fitter zijn en goed voor mijn lichaam zorgen. En dat volhouden? Dat lukt inderdaad niet altijd, het is dan een kwestie van opstaan en doorgaan.

Gezond leven is de laatste jaren een grote trend. Door succesvolle boeken zoals “De Voedselzandloper” (alternatief voor de Schijf van Vijf) van Chris Verburgh, “Een Pleidooi Voor Echt Eten” van Michael Pollan, “Wat Zit Er In Uw Eten” (E-nummers) van Corinne Couget en de hoeveelheid aan informatie die beschikbaar is via internet, kunnen mensen veel meer over voeding lezen. Een andere trend is voeding zien als een medicijn. Niet alleen meer vullen, maar juist voeden naar de eisen van het lichaam.

Door de vele schandalen rond voedsel en het toenemende besef dat er echt iets mis is met ons eten, worden mensen steeds kritischer. Volgens de voedselwaakhond is 85 procent van de producten in supermarkten gericht op kinderen, te zoet, te zout of te vet. Mede hierdoor zoeken mensen naar gezondere alternatieven. Doordat er veel informatie, rond gezonde levensstijl voor handen is, raken mensen zich steeds bewuster van hun gezondheid. Mensen weten meer, ze willen daarom ook anders eten, alleen weet niet iedereen hoe.

Net als velen ben ik een groot liefhebber van lekker eten en ik wil mensen graag bewust maken dat lekker eten ook gezond kan zijn! Natuurlijk is het belangrijk om af en toe te zondigen, maar daar wil ik bewust voor kiezen en niet verstopt in mijn dagelijks eten.

Wil je graag meer leren over lekker maar gezond eten en over de belangen van gezond eten? Kom dan vooral terug naar cupofgreen.nl of naar de social media kanalen van Cup of Green.

Liefs,
Nikki

Nikki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *